Kommande under hösten 2023

Grundkurs i omställning


Grundkurs i omställning/Omställningsnätverket


När?

Nytt datum i höst, inte spikat ännu.

Var?

Folkskolan i Stenum

Skicka din intresseanmälan till johanna.stal@studieframjandet.se

Grundkurs i omställning 1

Dags för en grundkurs i Omställning, den här gången i Skara, i fantastiska Stenums folkskola.

Känner du att det är svårt att navigera i kristiderna vi står inför? Känner du oro för framtiden och vill hitta din plats i omställningen till en hållbar och vacker värld? Vill du ha verktyg för hur man börjar arbeta lokalt? Då är den här kursen för dig!

Grundkurs i omställning är en populär tvådagarskurs som ger dig det du behöver för att kunna starta ett omställningsinitiativ på din ort och få det att lyfta. Kursen är verktygsorienterad på ett kreativt och inspirerande sätt och handlar om såväl inre som yttre omställning, på såväl individ- som lokalsamhällesnivån. Utvärderingarna från denna kurs visar att kursen ger deltagarna många nya insikter och ökad medvetenhet.

Orten för den här kursen kommer att vara Stenum/Skara. Pris 600 kr för två dagar utbildning, fika och lunch. Mer information om pris och plats kommer men du kan skicka din intresseanmälan till johanna.stal@studieframjandet.se
Ledarna är Arci Pasanen och Fredrika Tivemark.

Kursen arrangeras i samarbete mellan Kultur i Stenum, Studiefrämjandet Skaraborg, Omställningsnätverket och Leader Nordvästra Skaraborg

Kultur i Stenum

Nätverksträff 4 maj 2023

Varmt välkomna att möta Benedikte Esperi, konstnärlig ledare och initiativtagare till Finnekumla Konst&Dansscen. Benedikte berättar om hur det hela startade och delar med sig av sin gedigna kunskap om nätverkande och samarbete med lokala och globala aktörer.


Finnekumla Dans & Konstscen är en plats för residens, produktion och publika möten med fokus på samtida konstuttryck, tvärkonstnärliga möten och nutida dans. Huset rymmer en mindre dansstudio samt utställningsmiljöer och förutsättningar för performance inomhus och utomhus.


Kultur i Stenum är i uppbyggnadsskedet för en liknande verksamhet och under kvällens nätverksträff samtalar initiativtagare Berith Stennabb och Benedikte Esperi om vikten av att skapa kulturella mötesplatser på landsbygden ur ett demokratiperspektiv.


Vi bjuder på lättare förtäring

Tid: 17.00- 20.00

Plats: Folkskolan i Stenum


Benedikte Esperi är en multidisciplinär konstnär och arbetar med performance, koreografi, utställning/installation, videoföreläsningar/workshops

https://benedikteesperi.com/

https://benedikteesperi.com/finnekumla-dans-konstscen

Finnekumla Dans & Konstscen Facebook
Instagram

Berith Stennabb är konstnär, pedagog och kulturaktivist

https://berithstennabb.se/index.html
https://stenumkultur.se/

Nätverksträffen arrangeras av Kreativa Skaraborg i samarbete med Kultur i Stenum och NBV Skövde.


Föredrag av och med Benedikte Esperi

https://benedikteesperi.com/

Tidigare evenmang:

4 MAJ 2023 NÄTVERKSTRÄFF med Kreativa Skaraborg i Folkskolan i Stenum

Benedikte Esperi

berättar om Finnekumla Konst & Dansscen

Nätverksträffen arrangeras av Kreativa Skaraborg i samarbete med Kultur i Stenum och NBV Skövde.