Grundkurs i omställning 28-29 oktober 2023


Grundkurs i omställning/Omställningsnätverket

Kursledare: Arci Pasanen och Fredrika Tidermark från Omställningsnätverket.


När? 28-29 Oktober 2023 Tid: Lördag kl 10-18 och Söndag kl 9-16

Var?

Folkskolan i Stenum, Skara kommun


Kostnad: Kursen är kostnadsfri, men mat köper du till självkostnadspris. Fika och lunch båda dagarna betalas vid ankomst 

Anmäl dig här: Anmälan:https://forms.gle/3YRMjKttWwcvCFay6

Grundkurs i omställning 1

Funderar du på hur du kan bidra till ett samhälle som kan blomstra, även under kristider? Den här helgkursen ger inspiration och verktyg för att du ska kunna starta ett omställningsinitiativ där du bor, eller verka för omställning till hållbarhet i din förening, på din arbetsplats eller i ditt eget liv.

Kursen ger handfasta exempel, djupare reflektioner, praktiska tips och värdefulla nätverk i ett omväxlande och kreativ upplägg. Såväl inre som yttre omställning, på såväl individ- som lokalsamhällenivå, behandlas. Nya insikter och ökad medvetenhet brukar lyftas fram som positivt i kursvärderingen efter den här kursen.

Plats: Kultur i Stenum, Stenums gamla folkskola, Skara Kommun.
Tid: Lördag kl 10-18 och Söndag kl 9-16
Kostnad: Kursen är kostnadsfri, men mat köper du till självkostnadspris. Fika och lunch båda dagarna betalas vid ankomst Lördag.
Anmälan:https://forms.gle/3YRMjKttWwcvCFay6
Kursledare: Arci Pasanen och Fredrika Tidermark från Omställningsnätverket.
Arrangörer: Leader Nordvästra Skaraborg genom projektet Lokala Miljölösningar, NBV, Omställningsnätverket och Kultur i Stenum.

Bakgrund
Grundkurs i Omställning (Transition Launch) kommer ursprungligen från internationella Omställningsrörelsen (Transition Network) men är anpassad till och väl beprövad för svenska förhållanden. Du får uppleva en rad spännande metoder som du själv direkt kan använda i grupper du arbetar med.

Om Omställning
Vi lever i en tid där mycket står på spel, budskapen är motsägelsefulla och oron breder ut sig. Krig i närområdet som varvas med larmrapporter om energipriser, ekosystemkollaps, livsmedelskris, ohållbar tillväxtekonomi, klimat, avgrundsdjupa orättvisor kan kännas förlamande.
Omställningsrörelsen tar avstamp i kriserna men fokuserar på att finna alternativa vägar för att möta en osäker framtid. Möjlighetstänkande, vision och samverkan kan skapa ett mer livsvänligt, rättvist och hållbart samhälle här och nu. Enkla saker som att odla mer av sin egen mat, samäga, byta och hjälpas åt i bygden är viktiga milstolpar för en större förändring och en enda människas perspektivskifte kan få oanade spridningseffekter. Omställning är att börja leva den framtid vi längtar efter och ha roligt tillsammans under tiden.

Kursen är kostnadsfri, men kräver anmälning. Mat till självkostnadspris betalas vid kursstart. Kursen arrangeras inom Leader Nordvästra Skaraborgs projekt Lokala Miljölösningar.


Tidigare evenmang:

4 MAJ 2023 NÄTVERKSTRÄFF med Kreativa Skaraborg i Folkskolan i Stenum

Benedikte Esperi

berättar om Finnekumla Konst & Dansscen


Föredrag av och med Benedikte Esperi

https://benedikteesperi.com/

Nätverksträffen arrangeras av Kreativa Skaraborg i samarbete med Kultur i Stenum och NBV Skövde.


Nätverksträff 4 maj 2023

Varmt välkomna att möta Benedikte Esperi, konstnärlig ledare och initiativtagare till Finnekumla Konst&Dansscen. Benedikte berättar om hur det hela startade och delar med sig av sin gedigna kunskap om nätverkande och samarbete med lokala och globala aktörer.


Finnekumla Dans & Konstscen är en plats för residens, produktion och publika möten med fokus på samtida konstuttryck, tvärkonstnärliga möten och nutida dans. Huset rymmer en mindre dansstudio samt utställningsmiljöer och förutsättningar för performance inomhus och utomhus.


Kultur i Stenum är i uppbyggnadsskedet för en liknande verksamhet och under kvällens nätverksträff samtalar initiativtagare Berith Stennabb och Benedikte Esperi om vikten av att skapa kulturella mötesplatser på landsbygden ur ett demokratiperspektiv.


Vi bjuder på lättare förtäring

Tid: 17.00- 20.00

Plats: Folkskolan i Stenum


Benedikte Esperi är en multidisciplinär konstnär och arbetar med performance, koreografi, utställning/installation, videoföreläsningar/workshops

https://benedikteesperi.com/

https://benedikteesperi.com/finnekumla-dans-konstscen

Finnekumla Dans & Konstscen Facebook
Instagram

Berith Stennabb är konstnär, pedagog och kulturaktivist

https://berithstennabb.se/index.html
https://stenumkultur.se/

Nätverksträffen arrangeras av Kreativa Skaraborg i samarbete med Kultur i Stenum och NBV Skövde.